Aktuális

Pénzjutalmat kapnak a dolgozók, ha eleget alszanak

Van egy olyan cég, ahol olyannyira fontosnak tartják a dolgozók kipihentségét, hogy 137 ezer fontnak megfelelő összeget kapnak, ha eleget alszanak.

 Egy amerikai cég, az egészségbiztosítással foglalkozó Aetna nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az alkalmazottai eleget aludjanak, ugyanis egy alvásfelmérésében a megkérdezett üzleti felső vezetők 47 százaléka panaszkodott arra, hogy nem alszik eleget.

Úgy ösztönzik a dolgozóikat a több alvásra, hogy évi 500 dolláros pénzjutalmat (azaz 137 ezer forintnak megfelelő összeget) fizetnek azoknak, akik igazolni tudják, hogy 20 egymást követő napon minden este legalább hét órát aludtak. Mindez egy okoskarkötő segítségével mérhető.

A programnak és a több alvásnak köszönhetően eddig átlagosan havi 69 percnyi munkaidővel hatékonyabbak lettek az alkalmazottak – mondta a cég vezetője, Mark Bertolini. A cég egyébként jógát és meditációt is tartalmazó vállalati wellnesprogramot is szervez a dolgozóinak.

Forrás: cnbc.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top