Aktuális

A Tanítanék Mozgalom szabotálhatja a tankönyvrendelést

Megérkeztek a megújult tankönyvek, az iskoláknak április végéig le kellene adniuk a rendelést, de a Tanítanék Mozgalom azt szorgalmazza, hogy továbbra is lehessen rendelni a régebbi tankönyvekből is.

Idén az első négy osztály már ingyen kapja a tankönyveket. A rendeléseket április végéig kell leadniuk a tankönyvfelelősöknek, utána június végéig már csak módosítani lehet. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. szerint ez a tavaly már bevált menetrend segít abban, hogy a kiadványok augusztus 25-ig eljussanak az iskolákba.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

 Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tegnap mutatta be a megújult tankönyveket, miután azokat több száz tanár kipróbálta és véleményezte, a Nemzeti Tankönyvtanács átengedte, és az Oktatási Hivatal akkreditálta. A papíralapú tankönyvfejlesztéshez kapcsolódik digitális is, a Nemzeti Köznevelési Portálon a kísérleti tankönyvek elérhetők.

Az 1., az 5. és a 9. évfolyamon tehát már nem kísérleti, hanem akkreditált tankönyveket használnak a diákok.
 
A Tanítanék Mozgalom azonban azt szorgalmazza, hogy továbbra is rendelhetők legyenek a régi, lejárt engedélyű könyvek is. Emiatt követelik a rendelési időszak meghosszabbítását május 30-ig, illetve azt javasolják az iskoláknak, hogy ne adják le rendelésüket április 20. előtt, illetve amíg a TM nem állapodik meg a kormánnyal – írja a magyarhirlap.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top