Aktuális

Kirontott a róka a Kecskeméti Vadasparkból

Matyi, a vörös róka legalább három védművön jutott át, míg végül ép bőrrel távozhatott a Kecskeméti Vadasparkból.

Az ivartalanított vörös róka (vulpes vulpes) hétfő délután tűnhetett el a vadaskertből. Szökését valószínűleg aprólékosan megtervezte (nem), egy kerítés közeli fáról vetette át a Kecskeméti Vadaspark területéről a nagyvilágba. Ezzel az akcióval a róka egyszerre intett be a fémrácsnak, a villanypásztornak, valamint a kiugrást gátló rácsnak is.

Matyit most puskával kergetik a vadaspark smasszerei, szerencsére azonban csak altatólövedéket tettek a fegyverbe. Ők eddig nem, mások viszont annál inkább találkoztak a lompos farkú szökevénnyel: a Hiros.hu egyik olvasója még fel is vette, amint a kutyáival ismerkedik.

Ha valaki látná és feladná Matyit a szerveknek, az hívja a 76/320-121-es telefonszámot.

A rőt színű állatot egy budapesti család találta egy kotorékban. Hazavitték, Mátyás azonban belemart az őt etető kézbe, így a vadaskertbe száműzték. Ott pedig épp a múlt héten helyezték át szűkös ketrecéből a többi róka közé, ami ellen Matyi szinte azonnal távozásával tüntetett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top