Aktuális

Országos tejtermékrazzia indul

Úgy tűnik, volt hatása a hétfői tehénmenetnek, ugyanis a földművelési tárca államtitkára elrendelte a tejtermékek országos ellenőrzését. A Nébih vizsgálja a termék minőségét és természetesen az élelmiszer-biztonságot is.

Múlt héten pénteken megírtuk, hogy hétfőn tehenek szállják meg Budapest utcáit, tegnap pedig megmutattuk, hogyan tüntettek a fővárosban a jószágok és gazdáik. A demonstráción részt vevő tejtermelők megkérték az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagjait, hogy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató, sőt áfacsaló vállalkozásoktól ne vásároljanak vagy rendeljenek importált tejeket és tejtermékeket, és az élelmiszer-hamisító és áfacsaló importőröket azonnali hatállyal zárják ki a termékpályáról.

A tehenek elérték, hogy ellenőrizzenek

A tenyészállat-bemutatónak elnevezett vonulás célt ért, mivel Zsigó Róbert, a földművelési tárca államtitkára elrendelte a tejtermékek országos ellenőrzését, amiről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke számolt be az M1 aktuális keddi műsorában.

Sok fővárosi nézte meg az állatokat
Sok fővárosi nézte meg az állatokat

Oravecz Márton közölte: a Nébih ellenőrzése a beszerzési ár alatti értékesítésre terjedhet ki. Vizsgálhatják a termékek minőségét, ellenőrizhetik az élelmiszer-biztonságot, a kereskedőnek pedig bizonyítania kell az áru eredetét.

A tejtermelők hétfői petíciójukban elmondták, hogy szerintük tisztességtelen versenyhelyzet alakult ki, és hogy ebben elvéreznek a magyar tejtermelők, ezért a külföldről érkező túl olcsó termékek kiszorítását követelik. Oravecz erre közölte, hogy az ellenőrzésekben és az információcserében együttműködnek a külföldi társhatóságokkal, de árat nem szabályozhatnak, ugyanakkor úgy véli, és ezt is várja a demonstrációtól és az azt követő ellenőrzéstől, hogy ráirányítja a figyelmet a kiváló minőségű magyar tejre és tejtermékekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top