Aktuális

Zsidó gyerekekre támad az Iszlám Állam Törökországban

A Sky News brit hírtelevízió forrásai szerint törökországi zsidó óvodák, iskolák, ifjúsági központok ellen tervez merényletet az Iszlám Állam. A tervről a terrorszervezet tagjai beszéltek.

Törökország déli részén még a múlt héten fogták el az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet hat tagját. A terroristák bevallották, hogy szervezetük támadást tervez az isztambuli Neve Salom zsinagóga ellen, mely Törökország legnagyobb zsinagógája, és nem pusztán templom, hanem iskola és óvoda is tartozik az épülethez.

A célba vett zsinagóga belülről. Fotó: nevesalom.org
A célba vett zsinagóga belülről – fotó: nevesalom.org

Hamarosan támadnak?

A Sky News által idézett hírszerzési illetékesek szerint a dzsihadista terrorszervezet tervei már előrehaladott előkészítési szakaszban járnak, ezért a török hatóságok “rendkívüli biztonsági intézkedéseket” rendeltek el. A forrás szerint a támadási terv “több mint hiteles fenyegetést jelent”, sőt kiemelték: noha nem tudni, hogy pontosan mikor támadna az IÁ, de elképzelhető, hogy akár 24 órán belül.

Négy nappal ezelőtt kiderült, hogy a brüsszeli merénylet után további európai terrortámadásokat is tervez az Iszlám Állam.

(via MTI, Sky News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top