Aktuális

Nem terrorista, hanem szerelmes egyetemi professzor a gépeltérítő

A ciprusi államfő a helyi közszolgálati tévén rendőrségi források nyomán bejelentette: kizárt, hogy terrorcselekmény miatt térítették el az egyiptomi gépet, Larnakában landolt.

Mint megírtuk, eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet, mely Ciprus egyik legnagyobb városában szállt le. Nikosz Anasztaszidasz, ciprusi államfő a válságstáb értekezlete után a tévében azt mondta, hogy az illető a jelek szerint személyes okokból térítette el az EgyptAir légitársaság Airbus 320-as típusú utasszállító repülőgépét. “Azt követelte a rendőrségtől, hogy adjanak át egy levelet Cipruson élő feleségének – magyarázta Anasztaszidasz. – Az arab nyelven írt levelet a leszállópályán veszteglő gép ablakán dobta ki.”

Az eltérített gép - MTI/AP/Pétrosz Karadzsiasz
Az eltérített gép – MTI/AP/Pétrosz Karadzsiasz

Egyes források szerint a gépeltérítő az USA atlantai egyetemének professzora, és az EgyptAir Alexandriából Kairóba tartó belföldi járatát kényszerítette leszállásra a ciprusi Larnakában. A pilótának azt mondta, hogy robbanószerkezet van nála. A férfi a leszállást követően négy külföldi utas és a legénység kivételével elengedte a gépen tartózkodókat. A gépeltérítésnek egyelőre nincsenek halálos áldozatai és sérültjei, a terrorizmus gyanúját kizárták.

Ő a gépeltérítő:

#مصر_الجديده | تنفرد بنشر صورة واضحة لمختطف الطائرة المصرية ويدعى سيف الدين مصطفى ب #قبرص يرتدى حزام ناسف .متابعة | سالي عبد العزيز#مصر_الجديدة

Közzétette: ‎مصر الجديدة‎ – 2016. március 29.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top