Aktuális

Nem indulhat De Niro filmfesztiválján az oltásellenes film

Az áprilisi, New York-i Tribeca Filmfesztiválon nem fogják játszani az MMR-oltásról szóló dokumentumfilmet.

Bár eleinte De Niro kiállt amellett, hogy az általa alapított filmfesztiválon lejátsszák a filmet, ami a mumpsz, a rubeola és a kanyaró (MMR) elleni oltás és az autizmus közötti összefüggésről szól, váratlanul megváltoztatta a döntését.

Mint elmondta, a Vaxxed című film megtekintése előtt abban bízott, hogy a mű lehetőséget nyújt a téma megvitatására – a színész személyesen is érintett a kérdésben, mert van egy autista gyermeke –, de miután a fesztivál szervezőivel és tudósokkal közösen megnézte, úgy látja, hogy az alkotás erre nem nyújt lehetőséget, és nem olyan film, mint amilyennek elképzelte.

De Niro a látottak hatására úgy döntött, nem indulhat a film a fesztiválon
De Niro a látottak hatására úgy döntött, nem indulhat a film a fesztiválon

A filmet egyébként maga Andrew Wakefield rendezte – és társszerzőként is közreműködött benne –, aki majd két évtizeddel ezelőtt végzett és azóta csalásnak bizonyult kísérletével világszerte hatalmas lökést adott az oltásellenes mozgalmaknak. Ennek következtében ma ismét szamárköhögés- és kanyarójárványok vannak, és még mindig meghalnak gyerekek diftériában, Európa közepén.

Wakefield szerint De Niro döntése újabb bizonyítéka annak, hogy a szólásszabadság nem létezik, ahogy a művészet és az igazság szabadsága sem, mert “mindent elnyomnak a nagyvállalati érdekek”. Meg a józan ész.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top