Aktuális

Minden célodat elérheted egy egyszerű pszichológiai trükk segítségével

A boldogsághoz nagyon fontos, hogy legyenek céljaink - viszont nem mindegy, milyenek! Eláruljuk, hogyan változtass a céljaidon, hogy könnyebben el tudd érni őket.

 Elit sportolóktól sikeres üzletemberekig mindenki egyetért a célok fontosságában. Végtére is a célok változtatják az álmainkat elérthető, valóságos dolgokká. Mikor kitűzünk egy célt magunk elé – legyen az súlyvesztés, házfelújítás, vagy takarékoskodás –, nagyon motiváltnak érezzük magunkat. A statisztikák viszont azt mutatják, hogy sajnos csak kezdetben. És ha a motivációnk elhagyott, nagyon nehéz újra a célra fókuszálni.

Minden célodat elérheted ezzel az egyszerű pszichológiai trükk segítségével

 Kutatások igazolják, hogy az újévi fogadalmakra háromból egy ember már egy hónap elteltével csak legyint. Az emberek 46%-a tart ki a fogadalma mellett még hat hónap múltán is. De a fogyókúrák eredményessége sem szívderítőbb: 65-95% közé esik azok aránya, akik visszahízták a leadott kilókat. 

Ha a saját életedre gondolsz, az elmúlt fél évben hány olyan célt tűztél ki magad elé, ami nem valósult meg? Lehet, hogy sokat már el is felejtettél közülük. Ha a jövőben változtatnál ezen, csak egy apró módosításra van szüksége az agyadnak.

Légy konkrét, de maradj racionális!

Bármilyen eltökéltnek is hangzik, hogy “Le akarok fogyni!”, célravezetőbb, ha meghatározzuk azt is, pontosan mennyit akarunk fogyni: “Le akarod adni 15 kilót”. De az is fontos, hogy ez az érték reális és elérhető legyen. És bár fontos a pontos értékre fókuszálás, van még egy ennél hatékonyabb módszer is.

Ha azt mondod, 15 kilót akarsz fogyni, még akkor is nagyon valószínű, hogy ha sokáig nem ér siker, elveszik a motiváció, és abbahagyod az egész fogyókúrát. Ezért javasolják a szakértők, hogy tűzz ki egy ilyen célt: “10-15 kilótól akarok megszabadulni”. Ha ugyanis eléred az alsó határt, egyszerre leszel elégedett magaddal, motivált és magabiztos, hiszen ha eddig sikerült, a felső határ is összejöhet!

Tehát, akár 100 ezer és 200 ezer forintnyi összeget akarsz spórolni, vagy a célod, hogy hetente 3-szor vagy 5-ször járj el edzeni, tarthatóbb lesz, hiszen több sikerélmény több motivációt szül.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top