Aktuális

Fordulat várható a vörösiszap-katasztrófa perében

Nem zárnak ki egyetlen szakértői véleményt sem, így fordulat jöhet a vörösiszap-katasztrófa perében.

Az ügyészség fellebbezése alapján a másodfokú bíróság most hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszék kizáró végzését három szakértő esetében is a kolontári iszapömlés kapcsán indult büntetőperben – írja a Magyar Hírlap.

A vörösiszapperben az elsőfokú bíróság három különböző szakértő kizárásáról rendelkező végzései ellen bejelentett eredményes ügyészi fellebbezés eredményeként végül jogerősen egyetlen szakértőt sem zártak ki. A büntetőperben másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla mind a három szakértő esetében az ügyészség álláspontját osztotta, hatályon kívül helyezve a kizárásról hozott veszprémi törvényszéki döntést. Így a nyomozás során beszerzett minden szakértői vélemény a bizonyítás részét képezi, azt a bíróság mérlegelési körbe vonta.

“A szakértői vélemények értékelésének megalapozottsága az ügydöntő határozat elleni ügyészi fellebbezés során vizsgálható” – közölte Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Korábbi cikkeink a vörösiszap-katasztrófáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top