Aktuális

Egymilliárdért feküdt a vonat alá

Vádemeléssel zárul annak a nyírkátai férfinak az ügye, aki közel egymilliárd forintos biztosítási csalás miatt feküdt a vonat alá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozást folytatott Cs. Sándor 48 éves nyírkátai lakossal szemben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi 2013 novembere és 2014 februárja között azzal a szándékkal kötött 14 biztosító társaságnál balesetbiztosításokat, hogy egy későbbi időpontban, önmagának, szándékosan súlyos sérülést okozzon, és ezáltal pénzhez jusson – írja a police.hu.

Cs. Sándor 2014. július 30-án a nyírcsászári vasútállomáson szándékosan bemászott egy mozgó vonatszerelvény utolsó vagonjának, utolsó tengelye elé, amely átment a lábán, ennek következtében mindkét lába annyira megsérült, hogy mentőhelikopterrel történő kórházba szállítását követően amputálni kellett.

A nyírkátai lakos a végrehajtott cselekmény során a biztosító társaságokat megpróbálta tévedésbe ejteni, abból a célból, hogy hozzájusson a majdnem egymilliárd forintos biztosítási összegekhez.

Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya befejezte, és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldi az illetékes ügyészségnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top