Aktuális

Tudósok bebizonyították: a szőke nők nem ostobábbak

Akit legközelebb szőke nős viccel fárasztanak, rideg tényekkel vághat vissza.

Makacsul tartja magát a sztereotípia, hogy a szőke nők – de még a szőke férfiak is – szerényebb értelmi képességekkel bírnak, pedig már rég kiderült, hogy nemhogy nem ostobábbak, de hajszálnyival még okosabbak is az átlagnál.

Az Ohiói Állami Egyetem kutatói még 1979-ben több mint tízezer, 14 és 21 év közötti amerikai fiatalt vizsgáltak egy felmérés során. Intelligenciatesztet is végeztettek velük, majd öt évvel később rákérdeztek, milyen a természetes hajszínük.

Szőkék előnyben
Szőkék előnyben

Kiderült, hogy a szőke nők és férfiak nemhogy nem bizonyultak ostobábbnak a többieknél, de kicsit még magasabb is volt az IQ-juk, bár a különbség nem volt statisztikailag jelentős. “Azt nem állíthatjuk, hogy a szőkék okosabbak az átlagnépességnél, de az biztos, nem ostobábbak” – nyilatkozta a kutatás vezetője.

Bár nagyon kicsik voltak a különbségek, de az átlagos intelligenciahányados alapján az alábbi sorrendet lehetett felállítani a nők között hajszín alapján: szőkék, barnák, vörösek, feketék.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top