nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Embercsempészeket fogtak az M1-esen

Embercsempészeket fogtak az M1-esen

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya nyomozást folytat két külföldi férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
NLCafé
f Ajánlom

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrei 2016. március 21-én 17 órakor M1-es autópálya 172. kilométerszelvényénél a határátlépési pontnál ellenőrizték egy személygépjármű sofőrjét és utasait. Az igazoltatáskor a rendőrök megállapították, hogy a gépjárműben utasként tartózkodó két iraki és egy afgán állampolgár nem rendelkezett a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. A külföldi utasokat és az autó vezetőjét S. M. S. 31 éves brit állampolgárt a helyszínen elfogták, és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Ugyanezen a napon az autópályás járőrök 22 óra 45 perckor egy másik személygépjármű vezetőjét és utasait is ellenőrizték az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 152. kilométerszelvénynél. A rendőrök a gépkocsiban utasként tartózkodó három marokkói és három algériai állampolgárságú férfiról megállapították, hogy ők sem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. A járőrök a személygépjármű sofőrjét, M. C. 70 éves olasz állampolgárságú férfit és külföldi utasait a helyszínen elfogták, és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályán a 31 éves brit és a 70 éves olasz állampolgár ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A nyomozók a két férfit – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A gépjárművekben utasként tartózkodó illegális bevándorlókkal szemben az idegenrendészeti eljárást a továbbiakban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja le.

(via police.hu)

Kapcsolódó irások:

Megosztás Facebookon