Aktuális

Szász Emese indulhat a riói olimpián

Szász Emese párbajtőrvívó indulhat az augusztusi, riói olimpián. Mint mondta, nehezen jött össze a kvóta, de erre számított is.

Szász Emese megőrizte kvalifikációt érő helyét a vasárnapi versenyen, maga mögé utasítva két legnagyobb ellenfelét, a tavaly vb-ezüstérmes svéd Emma Samuelssont és az olimpiai, illetve világbajnok német Britta Heidemannt. Így már biztos, hogy indulhat a riói olimpián.

Heidemann már hamar vereséget szenvedett, így kiesett, kiszállt a kvótáért zajló versenyből, Samuelsson viszont nyert, így Szász Emese győzelmi kényszerben vívott az ukrán Olena Krivickával, hogy ő mehessen Rióba.

A következő körben Samuelsson kikapott az olasz Giulia Rizzitől, így Szász Emese már felszabadultan lépett pástra, s 15-12-re legyőzte a német Alexandra Ndolót. “Szerencse, hogy nem kellett ki-ki meccset vívnom vele, így már nagyon boldogan, de kissé dekoncentráltan léptem pástra a német lány ellen. Azért sikerült magam összekapnom” –  nyilatkozott az MTI-nek. “Az első mérkőzés nagyon nehéz volt, már csak azért is, mert tudtam, hogy előttem a svéd nyert, tehát nekem is győznöm kell.”

A kvótáról azt mondta, nem csodálkozott rajta, hogy nehezen jött össze, mert a londoni olimpiai előtt is az utolsó pillanatban szerezte meg a részvételi jogot. “Világbajnoki ezüstöm és bronzom már van, jó lenne egy rangosabb versenyről is éremmel hazatérni” – osztotta meg törekvését.

 

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top