Aktuális

Komlói iskolások kaptak klórgázmérgezést

Tizenegy komlói általános iskolás került hétfőn kórházba klórgázmérgezés tüneteivel. A diákok "megnyugtató állapotban" vannak a pécsi gyermekklinika tájékoztatása szerint.

A Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolájának tizenegy diákja kémiaórán szippantott klórgázt, amitől rosszul lettek: köhögtek, illetve torokkaparásra panaszkodtak. A mérgezés miatt a diákok azonnali orvosi ellátás után a mentőorvos javaslatára a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Gyermekgyógyászati Klinikájára kerültek, megfigyelésre. 

Komlói iskolások kaptak klórgáz mérgezést

Az eset miatt belső vizsgálatot indítottak.
Decsi Tamás, a pécsi gyermekklinika igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, az intézményükbe kora délután felvett tizenegy diák mindegyike “megnyugtató állapotban van”, a tünetek nem ismétlődtek, egyiküket már hazaengedték. A kórházba került diákok között két asztmás gyermek is van, de ők is jól vannak, 24 órán belül várhatóan minden komlói iskolás hazamehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top