Aktuális

Magyar siker: Márton Anita ezüstérmet szerzett az atlétikai világbajnokságon

Márton Anita bravúros teljesítménnyel ezüstérmet nyert a portlandi fedettpályás atlétikai világbajnokság harmadik versenynapján.

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett döntőben a tavalyi fedettpályás Európa-bajnok magyar nehézatléta – a tőle már megszokott módon – nagyszerűen versenyzett, és óriási csatát vívott a szám két favoritjával, a hazai Michelle Carterrel és a kétszeres olimpiai és többszörös világbajnok új-zélandi Valerie Adamsszel.

Márton Anita edzés közben/MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Márton Anita edzés közben/MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Márton Anita 17,99 méteres dobással kezdte a viadalt, amivel a harmadik volt Adams (18,49 m) és az amerikai Jillian Camarena-Williams (18,17 m) mögött az első sorozatot követően. A folytatásban a magyar versenyző sorozatról sorozatra javítani tudott, másodikra 18,38-ra, harmadikra pedig az idei legjobbját jelentő 19,01-re repítette a súlygolyót. Ugyanakkor Mártonhoz hasonlóan Adams és az elsőre érvénytelent dobó Carter is folyamatosan javult, így Márton minden szériát követően a harmadik volt.    

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top