Aktuális

Jól vizsgázott az idei Föld órája

178 ország több mint 10000 helyszínén tarolt a világ legnagyobb éghajlatvédelmi civil összefogása. A WWF Magyarország az eseményen alkalmából a hazai vállalatok felelősségére figyelmeztet.

A Főkert Nonprofit Zrt. jóvoltából napközben több száz árvácskából és gyertyából rakták ki a Föld órája 60+ logóját, az egy órán túl mutató cselekvés szimbólumát. Az óra a város fényeinek lekapcsolását követően egyedüli fényforrásként világított. A tizedik jubileumi Föld órája koncertélményét a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szolgáltatta, Kocsis Zoltán vezényletével.

 

 

“Az éghajlatváltozás korunk legégetőbb emberi kihívása. Azon kell dolgoznunk, hogy a jövő nemzedékei számára élhetővé tegyük a Földet. Ehhez a munkához mindannyiunk erejére szükség van – a Föld órája globális akciója az együttes cselekvés erejére hívja fel a figyelmet” – mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője a Müpában, a lekapcsolás előtti percekben.

A WWF Magyarország a Föld órája napján publikálta a hazai nagyvállalatok éghajlatvédelmi céljait és tevékenységét vizsgáló jelentését, amely szerint a magyar lakosság sokkal többet vár a hazai nagyvállalatoktól az éghajlatvédelem terén. Miközben Szingapúr teljes üzleti negyede elsötétült, a WWF Szingapúr központi eseményét annak a célnak dedikálták, hogy erdőt telepítsenek Szumátrán, ahol 2015 szeptembere és októbere között mintegy kétmillió hektárnyi erdőterület égett le.

 

MTI Fotó: Marjai János
Fotó:  MTI /Marjai János

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top