Aktuális

Hozzánk nem került fertőzött juhsajt

Magyarországra nem szállítottak a feltehetően fertőzött román juhsajtból, amelyre európai élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki pénteken.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elmondta, hogy az Európai Bizottság riasztást adott ki az olasz, német, francia és román piacon forgalmazott román juhsajt (azaz telemea) E.coli baktériummal fertőzöttségéről. A román állat-egészségügyi hatóság emiatt elrendelte 20 tonna Bradet gyártmányú tejtermék visszavonását a román piacról.

Biztosan finomBiztosan finom

A Nébih szerint Belgiumba, Németországba, Spanyolországba, Franciaországba és Olaszországba került a termékekből,bár az érintett országok köre bővülhet. A hivatal az eset teljes kivizsgálásáig a gyártó (SC Bradet SRL) termékeinek fogyasztását nem javasolja.

Ha a visszahívásban Magyarország is érintetté válik, arról a hivatal haladéktalanul tájékoztatni fogja a magyar vásárlókat.
Amint arról az NLCafé is beszámolt, a riasztást az után adták ki a Romániából származó juhsajtra, hogy egy Firenzében dolgozó román vendégmunkás kislánya a Romániából importált juhsajttól E.coli baktériumfertőzést kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top