Aktuális

Őrület: az ügyészségi lövöldöző anyja is vesz egy gépfegyvert

A szerdai ügyészségi lövöldöző édesanyja kijelentette: a szerb határon vesz magának egy Kalasnyikovot, csak hogy megvédje magát.

Szerdán mi is megírtuk, hogy Kalasnyikovval lövöldöztek a Kiskunhalasi Ügyészségen. Az elkövető a főügyészt vette célba, de a biztonsági személyzet leszerelte, a rendőrség pedig bilincsbe verte.

Putyin Kalasnyikovot tesztel
Putyin Kalasnyikovot tesztel

A Blikk utánajárt a történetnek, cikkükből kiderül, hogy a 63 éves Ilona büszke 42 éves fiára, B. Jánosra. Innentől a lapot idézzük:

“Ilona tudta, mire készül a fia, és nem is próbálta lebeszélni tervéről. Az asszony azt mondta a Blikknek, megérti Jánost, aki kikészült az őt ért méltánytalanságok miatt.

– Mondtam neki, úgy csinálja, hogy jól sikerüljön. De jobban is mehetett volna – fogalmazott elkeseredetten Ica néni, aki azért ad igazat fiának, mert ő és egész családja úgy érzi, többször is cserbenhagyta őket az igazságszolgáltatás.

B. János. Fotó: Facebook. Forrás: blikk.hu
B. János. Fotó: Facebook. Forrás: blikk.hu

– Valami rosszakarója egy csőbombát vitt a házhoz. Volt neki egy haragosa, aki még nyomoztatott is utána. Nem tudom, hogy meg akarta-e ölni Jánost, vagy csak gyanúba akarta keverni, de elég az hozzá, hogy a bomba felrobbant. Majdnem odalett a fiam. A rendőrség mégsem a tetteseket kereste, hanem a fiam után kezdtek nyomozni. János ezért járkált még mindig a bíróságra, csakhogy teljesen mást írtak le a vallomásában, mint amit ő valójában mondott a tárgyalóteremben. Felvette magnóra, össze lehet hasonlítani a kettőt, ám a bíróság mégsem vette komolyan a panaszát. Ez volt az utolsó csepp a pohárban – dőlt a panasz Ilonából.

Ica néni. Forrás: blikk.hu
Ica néni. Forrás: blikk.hu

A nő nem tartja különösnek, hogy Jánosnak géppisztolya volt.

 

Tudja itt azt mindenki, hogy a szerb határon 60-70 ezer forintért lehet venni. Én is veszek egyet most, hogy egyedül kell megvédenem magam. Ha már a törvény nem véd meg minket

 

– mondta szemrehányóan az asszony.

János egy búcsúlevelet is hátrahagyott a tanyán. A sorokból az olvasható ki, hogy a férfi a halálra készült. “Ha már el kell mennem, ne menjek egyedül, viszek magammal néhány korrupt, bűncselekményeket eltussoló bűnözőt is, hogy mással már ne tudják azt megtenni, amit velem” – írta B. János, majd nem sokkal később lövöldözni kezdett a kiskunhalasi bíróság és ügyészség épületében. A férfit most kórházban ápolják ideg-összeroppanással.”

A búcsúlevél. Forrás: blikk.hu
A búcsúlevél. Forrás: blikk.hu

Ha bármi újat megtudunk a kiskunhalasi lövöldözés fejleményeiről, olvasóinkat tájékoztatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top