Aktuális

Beteg malacokhoz hasonlította a hátrányos helyzetű gyerekeket a polgármester

Vass Péter, Szigetvár polgármestere beteg malacokhoz hasonlította a hátrányos helyzetű, nem teljesen jól teljesítő gyerekeket. Szerinte ezzel nincs semmi gond.

Vass Péter, Szigetvár polgármestere egy iskolai rendezvényen azt mondta, el kellene különíteni azokat a diákokat, akik nem teljesen százszázalékosak, társaiknál gyengébben teljesítenek. A polgármester kijelentését továbbra sem tartja szerencsétlennek.

Ahogyan az a videómegosztó portálra feltöltött beszédben elhangzott, a polgármester szerint “vicc az is, hogy alapvetően ma az egészséges gyerekeket, a hátrányos helyzetű és a nem teljesen százszázalékos gyerekeket tulajdonképpen egy iskolában taníttatjuk. Ezt az állattartásban úgy csináljuk, ami sokkal humánusabb, hogy az egészséges malacokat értelemszerűen átvisszük az utónevelőbe. A gyengébbeket külön rakjuk, minőségibb kajákat adunk neki, és megpróbáljuk fölhozni arra a szintre, hogy a jobbak közé kerülhessenek“.

Vass Péter az RTL Klub Híradójának kérdésére azt válaszolta, nem tartja szerencsétlennek a kijelentést, a hasonlatot állatorvosi múltjából hozta. Nem akart embert állathoz hasonlítani, a példával egyszerűen szemléletesebbé akarta tenni a régebbi rendszer gyakorlatát, mely szerint a kisegítő iskolákban a hátrányos helyzetű gyerekekkel magasabb szinten tudtak foglalkozni.

Hogy Vass Péter, Szigetvár polgármesterének kijelentése mennyire szemléletes vagy éppenséggel mennyire bántó és sértő az érintettekre nézve, mindenki döntse el maga. Bennünket mindenesetre felháborított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top