Aktuális

Majdnem az összes hazai menekülttábor megszűnik

Mindössze két menekülttábor marad Magyarországon, a többit a kormány megszünteti, mivel úgy vélik, hogy többre nincs szükség.

A Körmendre és a Szentgotthárdra tervezett sátortáborok kivételével valamennyi nyitott és őrzött menekülttábort megszünteti a közeljövőben a kormány írja a Magyar Nemzet.

Nemcsak a déli és a keleti határnál fekvő migrációs központokat, vagyis a nagyfai, a kiskunhalasi, a békéscsabai és a nyírbátori befogadóállomásokat szünteti meg a kormány a közeljövőben, hanem a Bicskén és Vámosszabadiban lévőket is.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán a parlamentben a lapnak azt mondta: két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd, több nem kell. Hozzátette: a déli menekülttáborokat, így például a nagyfai állomást folyamatosan ürítik ki.
 
A lap emlékeztet, hogy a parlament szerdai ülésén elnapolták a migrációval összefüggő előterjesztés általános vitáját, Kósa Lajos a halasztást azzal indokolta a Magyar Nemzetnek, hogy meg akarják várni a csütörtökön kezdődő uniós csúcsot, illetve azt, hogy ott sikerül-e bármilyen megállapodást tető alá hozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top