Aktuális

A forgalommal szemben haladt egy 84 éves férfi az M1-esen

A forgalommal szemben hajtott fel az M1-es autópályára egy osztrák férfi. A 84 éves sofőr több mint 20 kilométert haladt a forgalommal szemben, amikor a rendőrök leterelték az autópályáról.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság március 17-én, csütörtökön néhány perccel éjjeli 1 óra előtt kapta azt a bejelentést, amely szerint az M1-es autópálya 42-es kilométerszelvényében egy személygépkocsi a forgalommal szemben halad.

A rendőrség a Budapest felé vezető oldal 50-es kilométerszelvényében érte utol a figyelmetlen sofőrt, aki a hang- és fényjelzés ellenére továbbhajtott az autópályán.

A járőrök a baleset elkerülése érdekében, már a 61-es kilométerszelvényben két szolgálati gépkocsival a Budapest irányába tartó forgalmat lassították le. A forgalommal szemben közlekedő jármű vezetőjét aztán Tata közelében állították le.

A magyar rendszámú autót egy 84 éves osztrák állampolgár vezette, aki nem értette az intézkedés okát. Elmondása szerint Sopron felé tartott, de az M1-es autópályára való felhajtása előtt rossz útbaigazítást kapott. A rendőrök megnyugtatták a zavart férfit, majd járművét a helyes irányba fordították. A gépkocsivezető szerencsére balesetet nem okozott.

A rendőrök az osztrák férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást – írja a Police.hu.

Tatánál vezették le a rendőrök az osztrák férfit az autópályáról
Tatánál vezették le a rendőrök az osztrák férfit az autópályáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top