Aktuális

Megmenekült az idős nénit széttépő kutya

Egy állatmentő szervezet veszi magához a 3 éves ebet, megpróbálják megmenteni. Gazdája 5 évet is kaphat kutyája tettéért.

Nem altatják el azt a kutyát, amelyik szétmarcangolt egy idős asszonyt Nádasdladányban, több mint két hete. Gazdája mégis sírva búcsúzott tőle, mert nem viheti haza, azt mondja, több fenyegetést is kapott, hogy megölik, ha megteszi – számolt be a Tények.

A gyilkos kutyát több mint két hét után engedték ki a karanténból. Azért kerül oda, mert kettéharapta a szomszédban lakó idős asszony nyakát Nádasdladányban. Igazságügyi szakértő vizsgálta meg, nem kell elaltatni, gazdája döntheti el, mi legyen vele. A kutyatulajdonos egy állatvédő szervezetre, az Állatvédőrségre bízza, akik először megvizsgálják, milyen állapotban van, utána döntik el, hogy tudnak-e rajta segíteni. Az állatvédők azt mondják, hogy a gazdi bármikor meglátogathatja majd egykori kutyáját.

A kutya tettéért a gazdája felelhet, gondatlanságból elkövetett emberölésért akár 5 évet is kaphat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top