Aktuális

Szexuális zaklatással népszerűsítik a Puskás Akadémia és a Fradi meccsét

Nagy port kavart a Groupama Aréna üzemeltetője által elkészített reklámfilm, amelyben egy szexista bunkó előbb kukkolóként néz be egy női öltözőbe, majd ha ez nem lenne elég, még olyan alpári poénokat is megenged magának, amit egy csapat 12 éves iskolás fiú is kínosnak találna.

 “Vedd le! Vedd le mellel” – nyögi az öltöző kulcslyukába bámulva a reklámfilm főhőse, miközben egy magassarkús-miniruhás nőt figyel, annak tudta és beleegyezése nélkül. Rögtön egy kis könnyed szexuális zaklatással indít tehát, majd ha ez nem lenne elég, a kamerába nézve cinkos vigyorral annyit mond: “gyere, gyere, nézzük együtt!”

A teljes sokkélmény betetőzéseként, a reklámfilm zárójelenetében a főszereplő szembetalálja magát az öltözőből kilépő – immár bírói ruhát viselő – nővel, akinek zavarában annyit mond: “höhö höhö, de szép kerek labdák… öö… labda” – tetszik érteni, haha, csöcsök. Gratulálok a készítőknek, főleg hogy ezt a csodát pont tegnap, vagyis a nemzetközi nőnap alkalmából sikerült ráokádniuk az internetre, illetve a Groupama Aréna Facebook-oldalára.

Bár utóbbi helyről a videót azóta már eltávolították, illetve közzétettek egy posztot, amelyben a Groupama Aréna elhatárolódik a videó készítőitől – a Groupama Arénát üzemeltető Lagardère Sports Hungary Kft.-től. Focistául ez úgy hangzik: a videó “az aréna üzemeltetője és működtetője által KERÜLT ELKÉSZÍTÉSRE ÉS PUBLIKÁLÁSRA“. Egy gyors javaslat: a jövőben legalább egy írástudó emberrel kellene az ilyen posztokat megíratni, mert ez önmagában majdnem annyira kínos, mint maga a videó.

A poszt szerint a Lagardère “elnézést szeretne kérni azoktól, akiket a tartalommal megbántott és ezúton fejezi ki a hölgyek iránt érzett nagyrabecsülését és tiszteletét”. Elnézést kell kérnem az olvasóktól, de most pár percre abba kell hagynom az írást, hogy egyrészt a térdemet csapkodva röhögjek hangosan, másrészt a könnyeimet törölgessem a meghatottságtól. Hát ezek nagyra becsülnek minket és még tisztelnek is! Gondolom a szép kerek labdák miatt, ugye spori?!? Addig álljon itt néhány gif, ami a fentire adott reakciómat tükrözi.

Szexuális zaklatással népszerűsítik a Puskás Akadémia és a Fradi meccsét
Szexuális zaklatással népszerűsítik a Puskás Akadémia és a Fradi meccsét
Szexuális zaklatással népszerűsítik a Puskás Akadémia és a Fradi meccsét

Visszatértem, elnézést a kis intermezzóért. Térjünk vissza a Lagardère Sports Hungary Kft.-re: srácok, nem kell a púder, ezzel szerintem késő – illetve harmatosan kevés – takarózni.

Ha tisztelnétek a nőket, úgy rúgtátok volna ki az embert, aki előállt már a videó ötletével is, hogy a Fradi-sas adja a másikat! Ha nem csak biodíszletnek, illetve mentazöld magassarkúban tipegő csöcsnek meg seggnek tekintenétek a nőket, ez a videó soha nem készülhetett volna el.

Ezen már túl vagyunk, ezt a szellemet már senki nem tuszkolja vissza a palackba, az internet meg, mint tudjuk, nem felejt. Egyetlen módon szerezhetnétek vissza szemernyit is a tisztességetekből, ha nyilvánosan, ország-világ elé kiállva közlitek, hogy milyen módon fogjátok jóvátenni ezt a suttyóságot. Segítek: egy a Facebookra, feltehetőleg a Groupama vezetésétől való rettegés miatt kidobott “bocsika” jellegű poszt nem jó módszer erre.

Aki még feltétlenül szégyellje magát, az a reklámban szereplő színész, aki nem állt fel a forgatáson és nem kérdezte meg a rendezőt, hogy 2016-ban vajon tényleg komolyan gondolnak-e egy ilyen reklámot, amennyiben pedig erre igen a válasz, akkor a lehetőséget megköszönve távozni illett volna, már természetesen ha az illető úr hátában található bármennyi gerinc és tartás. Persze tudom én, hogy a mai világban a megélhetés mindennél fontosabb, de esküszöm, inkább nézném a főszereplőt egy aranyérreklámban, mint ebben a borzalomban.

Egyébként, a Groupama részéről is többet várnék, mint egy ilyen facebookos másra mutogatás. Elvégre gondolom azért adtak jelentős pénzt a Fradi-stadion felújítására, hogy ott akár egész családok töltsék a szabadidejüket. Ezzel a videóval viszont sikerült elérni, hogy magára valamit is adó emberek mostantól a közelébe nem mennek ennek az intézménynek. Az a rossz hírem van ezzel kapcsolatban, hogy a legtöbb embernek a fejében ez a videó úgy fog megmaradni, mint “az a tahó reklám, tudod, amit a Groupama Arénának csináltak”. Azt már nem fogják hozzátenni, hogy amit az üzemeltetők/üzembentartók/karbantartók/takarítók csináltak ráérő idejükben.

Ezért itt most arra volna szükség, hogy a Groupama és a Fradi közösen forgassanak le egy olyan filmet, amelyben bemutatják, hogy ők mennyire tisztelik a nőket (és az embereket, úgy általában), illetve hogy a foci nem arról szól, hogy kőbunkó kukkolók nőket tárgyiasítva viccelődnek infantilis hülyegyerek módjára.

A reklámot nézve egyébként végig abban reménykedtem, hogy a végén a bírónak átöltöző nő a biztonság kedvéért azért rúg egy tizenegyest a főszereplő… khm… kislabdáival, de úgy látszik, ezen a téren még lenne hova fejlődnie a magyar focinak. Bár úgy általában nem ártana, ha kezdenének vele valamit, ha ez ugyanis nem történik meg, akkor a labdarúgás Magyarországon továbbra is a kőbunkó suttyók sportja marad. Ahhoz pedig igazán nincs szükség széles közönségre, és főleg nem ilyen szép, modern stadionra, mint a Groupama Aréna.

A mai napon többször próbáltuk hívni a Groupama Aréna sajtókapcsolati telefonszámát, a telefon azonban cikkünk élesítéséig folyamatosan ki volt kapcsolva.

További cikkek fociról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top