Aktuális

Marija Sarapova megbukott a doppingteszten

A korábbi világelső orosz teniszezőnő, Marija Sarapova bejelentette, hogy megbukott a doppingteszten januárban az Australian Openen. A WADA elnöke szerint egyéves eltiltásra számíthat.

“Megbuktam a teszten, és vállalom érte a felelősséget” fogalmazott sajtótájékoztatóján Marija Sarapova.

A teniszezőnő saját bevallása szerint 2006 óta szedi a meldonium nevű anyagot tartalmazó Mildronate-ot és nem tudott arról, hogy az idén januártól tiltólistára került. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség decemberben Sarapovának is elküldte a doppingnak minősülő szerek listáját, a sportoló azonban egyszerűen nem olvasta el az ezt tartalmazó e-mailt.

Marija Sarapova megbukott a doppingteszten

A Nemzetközi Tenisz Szövetség március 12-től ideiglenesen felfüggesztette a teniszezőnőt. Sarapova kijelentette: reméli, hogy valamikor versenyezhet még, mert nem így akarja befejezni a  pályafutását.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke szerint egyéves eltiltásra számíthat az oroszok korábbi világelső teniszezője, akinek pozitív lett a doppingtesztje a januári ausztrál nyílt bajnokságon.

Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top