Aktuális

Amerikai választás: Hillary Clinton gyerekeknek írt önéletrajzi könyvet

Hillary Clinton sikereit és kudarcait mutatja be gyermekeknek szóló legújabb életrajzi könyve.

Miközben Hillary Clinton – akinek a lánya a második babáját várja – arra készül, hogy az Egyesült Államok első női elnöke legyen, újabb életrajzi könyv mutatja be az amerikai gyerekeknek a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó politikus sikereit és kudarcait. A Hillary Rodham Clinton: Do All the Good You Can című könyv írója, Cynthia Levinson az Illinois államban lévő Park Ridge-ben töltött fiatalkorától az amerikai szenátorságon keresztül egészen külügyminiszteri tisztségének időszakáig vezeti végig olvasóit Hillary Clinton életútján.

Hillary Clinton gyerekeknek írt önéletrajzi könyvet

A könyvet a héten mutatta be Levinson egy washingtoni külvárosi általános iskola negyedik osztályos tanulóinak, akik az író tapasztalatai szerint egész közelről figyelik az elnökválasztási verseny fejleményeit. Levinson, aki együtt járt Hillary Clintonnal a Massachusetts államban lévő Wellesley College-ba, és a volt first lady mellett számos közös ismerősüket kikérdezett könyvéhez, annak a reményének adott hangot, hogy könyve gondolatébresztőként szolgál a gyerekek számára.

To Alabama, American Samoa, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Texas, Virginia, and hundreds of thousands of voters in other states who made Super Tuesday a great day for this team: Thank you.

Posted by Hillary Clinton on Wednesday, March 2, 2016

Nem ez az egyetlen gyermekeknek szóló, közelmúltban megjelent könyv Hillary Clintonról. Michelle Markel Hillary Rodham Clinton: Some Girls are Born to Lead címmel adta ki művét, Jonah Winter képeskönyvben dolgozta fel az életrajzot.

Clinton vs. Trump?

Sok gyerek a rádióból és az iskolai buszokon folytatott vitákból ismeri a novemberben esedékes elnökválasztás fejleményeit. A diákokat megosztja, alkalmas-e a 68 éves Clinton elnöknek. Többségük abban azonban egyetért abban, hogy Donald Trump – akit a Nobel-békedíjas tini tett helyre – nem lenne jó elnök.

Olvass még az amerikai elnökválasztásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top