Aktuális

Szigoríthatják az állatvédelmi törvényt

Állatvédő szervezetekkel egyeztet az Igazságügyi Minisztérium. Azt ígérik, ha szükséges, módosítják az állatvédelmi törvényt.

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) néhány héten belül szeretné megkezdeni az egyeztetést az állatvédelmi szervezetekkel az állatkínzással összefüggő szabályozásról – hangzott el az M1 kedd esti műsorában.

Völner Pál, az IM államtitkára kiemelte, hogy a büntető törvénykönyv legutóbbi szigorítása az állatkínzásért kiszabható büntetési tételeket is érintette. Alapesetben két év, minősített esetben három év szabadságvesztés is kiszabható.

Az új szabályozásnál évekig is eltarthat, mire azt sikerül átültetni a joggyakorlatba. A minisztérium az állatvédőkkel szeretné megtárgyalni, hogy a büntetések mértéke nem elegendő vagy csak a bírói joggyakorlatban nem érvényesült még kellőképpen a szigorítás.

Az államtitkár elmondta, hogy a várhatóan hetekig vagy akár hónapokig tartó egyeztetések után, ha szükséges, akár még az idén módosíthatják a szabályozást, mivel kiemelt cél, hogy az állatok megfelelő védelemben részesüljenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top