Aktuális

Nem hagyja a gyerekorvos, hogy kitiltsák a kutyáját a rendelőből

Volt egy orvosi rendelő Óbudán, ahova szívesen jártak a gyerekek. Még akkor is, ha oltás vagy más kellemetlen élmény várt rájuk, könnyen megnyugodtak. Ez pedig Rexnek, a szupercuki német juhásznak volt köszönhető, aki ott volt a rendelőben egész nap. De őt egy rendelkezésre hivatkozva kitiltották, immár másodszor.

“Nem vagyok a kiskapuk embere”

Először egy névtelen feljelentés, most pedig a Fővárosi Kormányhivatal egyik rendelkezése miatt – erről korábban írtunk – nem lehet bent a kutya a rendelőben vagy a vizsgálóban. A gazdája, dr. Varga Károly gyerekorvos nem hagyja annyiban a dolgot, tovább küzd azért, hogy Rexszel a jövőben is együtt dolgozhassanak.

Rex a rendelőben-amíg hagyták
Rex a rendelőben – amíg hagyták

“Nekem Rexet receptre írták fel. Eddig ezt nem mondtam, mert még azt hihetik, hogy flepnis vagyok, de bizonyos egészségügyi problémáimra javasolták, hogy mindig legyen velem a kutyám. Nincs szükségem pszichoterápiára, csupán Rexre. És – ahogy látom – a kis betegeimnek is szükségük van rá, mert a könnycseppek helyét azonnal egy boldog mosoly váltja fel, ha Rex megjelenik. A hét végén teszi le az első részét annak a vizsgának, ami személyi segítő kutyává teszi majd. Most szorítok, hogy sikerüljön, és ha ez a papír meglesz, akkor már soha nem tilthatják ki a rendelőből Rexet” – mondta el az NLCafénak dr. Varga Károly gyerekorvos.

A gyerekek kedvence makkegészséges

Az már korábban is kiderült, hogy egészségügyi kockázatot a kutya nem jelent, mert minden oltása rendben van, és teljesen egészséges. A rendelő pedig nem egy steril hely, ezért nem is kellenek steril körülmények. Természetesen Varga doktor is tisztában van azzal, hogy negyedévente vagy félévente ellenőrizni kell Rexet, csakúgy, mint egy konyhai dolgozót, hogy nehogy valamilyen betegséget terjesszen.

Rex egyébként eddig is a szülők vagy a gyerekek kifejezett kérésére jött a vizsgálóasztalhoz, egyébként békésen feküdt a rendelő valamely pontján. A német juhász imádja a gyerekeket, boldog, ha simogatják. Simiben pedig eddig nem is volt hiány.

A Fővárosi Kormányhivatal II. Kerületi Népegészségügyi Osztályának rendelkezése szerint Rex jelenleg nem tartózkodhat az orvosi rendelő várójában, sem a vizsgálóban – számolt be erről dr. Varga Károly gyermekorvos, Rex gazdája. A végzés értelmében csupán az orvosi szobában lehet benn a kutya, ott azonban nem tudni érintkezni a kis betegekkel. Rex jelenlétét pedig éppen az indokolta a gyerekorvosi rendelőben, hogy nyugtató hatással volt a vizsgálatra gyakran ijedten érkező páciensekre. Most éppen ezt a helyzetet igyekszik megszüntetni Varga doktor azzal, hogy Rex leteszi a személyi segítő kutya vizsgát.

 Itt olvashatsz még többet az állatokról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top