Aktuális

Olcsóbb lesz a csomagszállítás

Európa-szerte önkiszolgáló átvételi pontokat építene az Amazon – a vásárlók így egy újabb (és gyorsabb) módon jutnának az általuk rendelt csomaghoz, és a szállítási költségek is jelentősen csökkennének.

A Reuters tudósítása szerint az Amazon az utóbbi hetekben több olyan állást is meghirdetett, amiből arra lehet következtetni, hogy a cég tovább terjeszkedhet az Egyesült Államokban és Angliában már működő szolgáltatásával. Üzletfejlesztési menedzsert keresnek Párizsban és Münchenben, a hálózat fejlesztéséért felelős vezetői pozíciót pedig az előbbi két város mellett Luxemburgban is kínálnak. A szakemberek többek között a konténerhálózat felállításáért és beüzemeléséért lesznek majd felelősek.

Fotó: Adam Matan
Fotó: Adam Matan

A szolgáltatás lényege, hogy a felhasználók a bevásárlóközpontokban és forgalmasabb helyeken elhelyezett csomagkiosztó automatákból a nap 24 órájában egy egyedi kód segítségével vehetnék ki az általuk rendelt csomagot. Az Amazon egy helyi cégen keresztül már Németországban is elérhetővé tette a szolgáltatását, most azonban saját rendszert akarnak kiépíteni. Ennek oka, hogy a cég számára második legnagyobb piacot jelentő németeknél hatalmas összeget költ el a vállalat arra, hogy célba juttassa a rendeléseket.

Az Amazon szállítási költségei tavaly mintegy 18 százalékkal nőttek, elérve a 11,5 milliárd dolláros kiadást.

(via HVG)

 Olvasd el ezt is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top