Aktuális

Elveszik a két törökszentmiklósi nő koraszülött babáit

Egyik törökszentmiklósi nő sem nevelheti otthon csecsemőjét. A két koraszülöttet azért kellett idő előtt világra segíteni, mert anyáik ismeretlen drogot fogyasztottak.

A rendőrség jelzésére az illetékes járási hivatal elindította a koraszülött gyerekek nevelésbe vételét – tudta meg a velvet.hu.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság jelzésére a Törökszentmiklósi Család- és Gyermekjóléti Központ már elindította a nevelésbe vételi eljárást. Az ügyben érintett szervek szoros kapcsolatban állnak egymással, hogy a kiskorúak érdekében mihamarabb jó döntés szülessen – közölte a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Kormányhivatal sajtóosztálya.

Elveszik a két törökszentmiklósi nő koraszülött babáit

A gyámhatóság többek között akkor veheti nevelésbe a gyereket, ha

  • a gyermek megfelelő gondozása saját családján belül nem biztosítható,
  • a gyermek számára családba fogadó gyám rendelésére nem kerülhet sor,
  • a gyermek fejlődését családi környezete veszélyezteti, és veszélyeztetettségét az alapellátás keretében biztosított szolgáltatásokkal, valamint a védelembe vétellel nem lehet megszüntetni, attól eredmény nem várható.

A két újszülött jelenleg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban van. Dr. Lippai Norbert megbízott orvosigazgató szerint állapotuk stabil és változatlan, de van esély a teljes felépülésükre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top