Aktuális

Döntött az EU a brit reformjavaslatról

A szabad munkavállalás lehetősége Nagy-Britanniában továbbra is fennáll. Amiért eddig fizettek, azt továbbra is megkapják a munkavállalók.

Az ingázókra vonatkozó jogszabályok is megváltoztathatatlanok maradtak. A Nagy-Britanniában dolgozó családosok közül azok, akiknek a gyerekei egy másik uniós országban élnek, a származási ország létfenntartási szintjéhez igazított szociális juttatásokban részesülnek. Azoknak a családoknak, akiknek a gyerekei az Egyesült Királyságban vannak, minden juttatás ugyanúgy jár, ahogy a gyerekes brit családoknak – mondta Orbán Viktor a péntek éjszakai sajtótájékoztatón.

Nagy-Britanniában négy, de szükség esetén akár hét éven át is korlátozhatják az unióból újonnan érkező külföldi munkavállalóknak járó juttatásokat. Az intézkedésnek nincs visszamenőleges hatálya. David Cameron kijelentette, hogy országa tartósan kivonta magát az EU-integráció folyamatából.

Az uniós állam- és kormányfői kimondták: Európa külső határait meg kell védeni, a bevándorlók tömegét meg kell állítani, és a schengeni megállapodást teljes körűen mindenkinek be kell tartania.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top