Aktuális

Ferenc pápa megvédte II. János Pált

Ferenc pápa megvédte II. János Pált. Szerinte egy nővel folytatott barátság nem bűn. Azt is elmondta, ha véleményre van szüksége, ő is mindig egy nőtől kér segítséget.

Ferenc pápa csütörtökön a Mexikó-Róma közötti repülőúton tartott sajtótájékoztatón reagált arra a dokumentumfilmre, amelyet a BBC mutatott be. A film témája szerint II. János Pál egy amerikai asszonnyal levelezett.

A két éve szentté avatott néhai egyházfő évtizedeken át folytatott intim levelezést a férjezett Anna-Tereza Tymieniecka lengyel származású amerikai filozófusnővel.

“Abból a férfiból, aki nem tud jó kapcsolatban lenni egy nővel (…) hiányzik valami.(…) Egy nővel folytatott barátság nem bűn. A nem a feleségeddel való szerelmi kapcsolat számít bűnnek. A pápa ember, a pápának szüksége van a nők gondolataira. A pápa szíve képes arra, hogy egészséges, szent kapcsolata legyen egy nővel” – fejtette ki véleményét Ferenc pápa, hozzátéve, ha munkatársai véleményére van szüksége, egy nőnek is mindig kikéri a véleményét.

Ferenc pápa megvédte II. János Pált

Olvass még Ferenc pápáról írt cikkeket az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top