Aktuális

Bombariadót csinált az iskolában egy 14 éves lány

Bombariadót csinált egy brit középiskolában egy tinilány, állítólag azért, mert a barátja megverte volna, ha nem teszi meg.

“24 percetek van evakuálni” – ezzel hívta fel a brit Wodensborough Ormiston középiskolát egy 14 éves lány. Az iskolát a rendőrség kiürítette és átkutatta, bombát azonban nem találtak.

A tinilányt a rendőrség hamar megtalálta, és másnap az otthonában el is fogták.

Bombariadót csinált iskolájában egy 14 éves lány
Ebben az iskolában volt a bombariadó

Az elkövető bűnösnek vallotta magát a Sandwell Ifjúsági Bíróság előtt és azzal védekezett, hogy egy barátja bujtotta fel arra, hogy bombariadót csináljon, és attól félt, hogy ha nem teszi meg, akkor megveri őt. A lány ugyanitt bocsánatot kért, és megígérte, hogy többé nem csinál ekkora butaságot, illetve a barátait is alaposabban válogatja meg.

A bíró az ítélethirdetéskor hangsúlyozta, hogy csak a kora miatt nem küldi rácsok mögé a lányt. Felhívta a figyelmét arra is, hogy tettével rengeteg kellemetlenséget okozott, félelmet keltett, és komoly költségekkel is járt a bombariadó.

A bíró szerint a lánynak segítségre van szüksége, ezért ifjúságsegítők gondjaira bízta.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top