nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Kevesen jelentkeztek a magáncsődre

Kevesen jelentkeztek a magáncsődre

Eddig 199-en kérelmezték a magáncsődöt, és kétezren érdeklődnek komolyabban a családi csődvédelem iránt, de ez ügyben egyelőre nem történt még csődfelügyelő kirendelése minisztériumi közlés szerint.
NLCafé
f Ajánlom

A legfrissebb adatok szerint 199-en kérelmezték a magáncsődöt, és mintegy kétezren érdeklődnek komolyabban a családi csődvédelmi eljárás iránt. A számok egyelőre elmaradnak a korábban várt nagy tízezrektől – írta a Magyar Idők keddi számában, az Igazságügyi Minisztérium (IM) adataira hivatkozva.

Az IM azt közölte a lappal, hogy a lakosság még ismerkedik az új szabályozással, mérlegelik a segítség igénybevételét. A tárca szerint ez időigényes folyamat, a hiteladós családokon múlik, hogy eldöntsék, milyen módon tudják megoldani helyzetüket. Az eljárás kezdeményezése kizárólag az adós döntése, sem jogszabály, sem hitelezők nem indíthatnak ilyen eljárást az eladósodott családok ellen.

Az IM azt is közölte: családi vagyonfelügyelőket egyelőre nem rendeltek ki az ügyfelek mellé, az esetek még nincsenek olyan szakaszban, valamint a bíróságon kívüli sikeres adósságrendezés esetén sincs rá szükség.

A Magyar Nemzet írásában azt emelte ki, hogy a magáncsőd iránt érdeklődők száma meg sem közelíti a korábban a Magyar Nemzeti Bank és a bankszövetség által is becsült több tízezret.

Megosztás Facebookon