nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Push-up gélbe rejtették a drogot – rekordmennyiségű fogás

Push-up gélbe rejtették a drogot – rekordmennyiségű fogás

Ipari mennyiségű, összesen 900 millió dollár értékű metamfetamint foglalt le a rendőrség Sydney-ben.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

December óta tartotta megfigyelés alatt a rendőrség azt a három hongkongi és egy kínai állampolgárt, akiket pár napja hatalmas mennyiségű kábítószerrel kaptak el Sydney-ben. Az ausztrál szövetségi rendőrség (AFP) közlése szerint 720 liter folyékony metamfetamint foglaltak le, melyből 190 litert melltartóbetéthez való gélek csomagolásában rejtettek el.

Fotó: MTI/EPA/Dan Himbrechts
Fotó: MTI/EPA/Dan Himbrechts

Chris Sheehan, az AFP parancsnoka elmondta, hogy ez a fogás is bizonyítja, a hatóságok remek munkát végeznek, és ezt a tavalyi adatok is alátámasztják: 2015-ben ugyanis összesen 7,2 tonna illegális szert foglaltak le, a mostani pedig rekordfogásnak számít.

MTI/EPA/Dan Himbrechts
MTI/EPA/Dan Himbrechts

Ausztráliában egyébként évek óta csökkenő tendenciát mutat a drogfogyasztás, az állam tavaly 300 millió dollárt költött rehabalitációra és prevencióra.

(via MTI, Sydney Morning Herald)

A magyarországi droghelyzettel kapcsolatos cikksorozatunkat itt olvashatod.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon