Aktuális

Kirúgták a cigányvicces feladatsort véglegesítő hallgatót

Kirúgták a diákszervezetből azt hallgatót, aki véglegesítette a cigányviccet tartalmazó egyetemi felkészítő feladatsort.

Kirúgták a Studium Generale Diákszervezetből azt a hallgatót, aki véglegesítette a cigányviccet tartalmazó egyetemi felkészítő feladatsort. A diák ellen a Budapesti Corvinus Egyetem etikai vizsgálatot rendelt el.

Korábban a Népszabadság írta meg, hogy az egyetem előkészítőjeként működő Studium Generale matematika-feladatsorát rasszista viccekkel díszítették. A vicceknek nem volt semmi funkciójuk, szórakoztató elemként szerepeltek a matekfeladatok között.

Kirúgták a cigányvicces feladatsort véglegesítő hallgatót

Az ügyben a diákszervezet is belső vizsgálatot folytatott le. Mint közleményükben írták, értékeikkel szöges ellentétben áll bármilyen rasszista gondolat, viselkedés, illetve megnyilvánulás. A Studium Generale Diákszervezet 46. éve nemi, vallási, faji identitástól és anyagi helyzettől függetlenül készíti fel középiskolások ezreit az érettségi vizsgákra, és végzi kiemelten hátrányos helyzetű középiskolás diákok ingyenes oktatását – írja az Index.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top