Aktuális

A magyar női kerekesszékes vívóválogatott nyerte az egri világkupát

Az erős kínai tőrcsapatot verték meg a magyar lányok, így megnyerték a világkupát.

A vasárnapi fináléban bravúros vívással győzte le a magyar csapat a kínai ellenfelet. Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Jurák Andrea, Krajnyák Zsuzsanna hazai pályán, az Egerben megrendezett IWAS Kerekesszékes Vívó Világkupán 45-42-re győzött a döntőben, ezzel pedig megszerezték az aranyérmet.

A magyar női kerekesszékes vívó válogatott nyerte az egri világkupát

A vasárnapi zárónapon a Gergely István, Horváth Gábor, Mató Gyula, Süle József összetételű férfi párbajtőrcsapat a hetedik helyen végzett.

A hazai vívók két éremmel zárták az egri vk-t: a női tőrcsapat diadala előtt, pénteken Krajnyák Zsuzsanna bronzérmet szerzett tőrben. Szekeres Pál szövetségi kapitány sikeresnek nevezte a négy napig tartó versenyt, bár érmek tekintetében többet várt, de a mostani eredménnyel kiegyezne a riói paralimpián is. “A férfiak mezőnyében sajnos többen sérülés miatt nem tudtak jobb helyezést elérni, Osváth Richárd műtét után, Tarjányi István törött lábbal immáron B kategóriában versenyzett, de Gerencsér Ferenc például meglepetésre tőrben táblára került. Mató Gyula és a férfi párbajtőr csapat jól vívott, az Európa-bajnokságra még erősebb férfi csapatot szeretnénk vinni” – mondta Szekeres Pál.  “A nőknél egyéniben gyengébb teljesítményt láttunk, kivéve Krajnyák Zsuzsa bronzérmet jelentő vívását, de csapatban látszott rajtuk, hogy nyerni akarnak” tette hozzá.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top