Aktuális

Így verik át a nyelvtanulókat

A néhány hét alatt könnyen megszerezhető nyelvtudás ígéretével kecsegtető nyelvtanfolyamok az esetek többségében átverések.

A nyelv interaktív, ezért a kommunikációhoz is interakcióra van szükség, kell hozzá egy társ. Nem javul a kommunikációs készség attól, ha valaki egy magnóval beszélget – hangsúlyozta Dohár Péter, az egyik legelismertebb budapesti nyelviskola vezetője az M1 Kosár című műsorában.

Egyre több olyan nyelvtanfolyamot hirdetnek, mely alig néhány hét alatt, minimális befektetett munkával folyékony nyelvtudást ígér, a szakemberek szerint ez átverés, így ugyanis nem lehet elsajátítani egy idegen nyelvet.  

Az egyik ilyen reklám azt ígéri, hogy mindössze 4 hét alatt folyékonyan tanít meg egy nyelvet, ám a módszer állítólagos atyja, egy nyelvész, nem létező személy, mint ahogy azok a díjak sem léteznek, melyeket a tanfolyam állítólag elnyert.

A nyelvtanulás időt és rengeteg befektetett munkát igényel, a tanári jelenlét pedig elengedhetetlen hozzá. A szókártyák használata pedig – melyre a fentebb említett szupergyors módszer épít – valójában csak kiegészítő feladatként állja meg a helyét a nyelvtanulás folyamatában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top