nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Így verik át a nyelvtanulókat

Így verik át a nyelvtanulókat

A néhány hét alatt könnyen megszerezhető nyelvtudás ígéretével kecsegtető nyelvtanfolyamok az esetek többségében átverések.
Avatar
hirado.hu
f Ajánlom

A nyelv interaktív, ezért a kommunikációhoz is interakcióra van szükség, kell hozzá egy társ. Nem javul a kommunikációs készség attól, ha valaki egy magnóval beszélget – hangsúlyozta Dohár Péter, az egyik legelismertebb budapesti nyelviskola vezetője az M1 Kosár című műsorában.

Egyre több olyan nyelvtanfolyamot hirdetnek, mely alig néhány hét alatt, minimális befektetett munkával folyékony nyelvtudást ígér, a szakemberek szerint ez átverés, így ugyanis nem lehet elsajátítani egy idegen nyelvet.  

Az egyik ilyen reklám azt ígéri, hogy mindössze 4 hét alatt folyékonyan tanít meg egy nyelvet, ám a módszer állítólagos atyja, egy nyelvész, nem létező személy, mint ahogy azok a díjak sem léteznek, melyeket a tanfolyam állítólag elnyert.

A nyelvtanulás időt és rengeteg befektetett munkát igényel, a tanári jelenlét pedig elengedhetetlen hozzá. A szókártyák használata pedig – melyre a fentebb említett szupergyors módszer épít – valójában csak kiegészítő feladatként állja meg a helyét a nyelvtanulás folyamatában.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon