nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Az Oktatói Hálózat is csatlakozik a szombati pedagógustüntetéshez

Az Oktatói Hálózat is csatlakozik a szombati pedagógustüntetéshez

Szombatra, a parlament elé szervezett tüntetést a Pedagógusok Szakszervezete. Más szervezetek mellett az Oktatói Hálózat is csatlakozott.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A szombati tüntetést a legnagyobb szervezetként számontartott Pedagógusok Szakszervezete által vezetett sztrájkbizottság szervezi, korábban jelezte csatlakozási szándékát a PDSZ, a Herman Ottó Gimnázium tantestületét támogató, 737 intézményt és több mint 30 ezer magánszemélyt tömörítő Tanítanék Csoport, a Független Diákparlament, valamint a Hívatlanul Hálózat – írja a hvg.hu.

“Az oktatás a magyar társadalom közös ügye, óvodától egyetemig” – írja az Oktatói Hálózat csütörtöki közleménye. Az OHA csatlakozik a pedagógusok szombati tüntetéséhez is, ezzel kifejezve, hogy egyetértenek a tiltakozás célkitűzéseivel.

Az egyesület támogatja a tananyagcsökkentést, a tanulók kötelező óraszámának és a tanárok munkaterhelésének mérséklését, a tankönyvválasztás szabadságát, az Országos Köznevelési Tanács és a Közoktatás-politikai Tanács visszaállítását, az intézményvezetők munkáltatói és gazdálkodási jogának visszaállítását, a tanügyi igazgatás mértéktelen központosításának felszámolását és a köznevelésben dolgozó tanárok és segítőik bérének rendezését.

Kapcsolódó írásaink:

A tanárok nem fogadják el a Köznevelési Kerekasztalt

Lesz kréta – bankkártyát kapnak az iskolák

Megosztás Facebookon