nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Megbánta, hogy leült a Köznevelési Kerekasztalhoz

Megbánta, hogy leült a Köznevelési Kerekasztalhoz

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke megbánta, hogy kedden helyet foglalt a Köznevelési Kerekasztalnál.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Kedden ülésezett a Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter által életre hívott Köznevelési Kerekasztal. Mint az mi is megírtuk, Mendrey László akkor azt mondta: “A megbeszélés legnagyobb érdeme, hogy a legkényesebb kérdésben sem hangzott el az, hogy nem.” A PDSZ elnöke a 168 Órának írt közleményében már közel sem ilyen diplomatikus. 

Szó szerint idézzük:

“Tévedtem. Talán a pedagógiai optimizmus hitette el velem, hogy a kormány – meghallva az elégedetlenek hangját – érdemben akar tárgyalni. A kerekasztal erre – elvileg – megfelelő forma is lehetne. De EZ a kerekasztal nem AZ a kerekasztal, ahol ott kell maradni, mert – összetétele okán – nem alkalmas valódi változások kikényszerítésére.

A hosszú ideje forrongó és most felszínre robbant elégedetlenség többet akar, mint a törvény módosítgatását. Bele akar szólni sorsának alakításába, vissza akarja kapni szabadságát, s azt akarja, hogy gyermeke számára ez már ne kiküzdendő lehetőség, hanem a világ legtermészetesebb evidenciája legyen. Egységet akar, mely nem külön tárgyal, hanem egy valódi kerek asztalnál közös akaratot fogalmaz meg a kormánnyal szemben.

Rosszul mértem fel a lehetőségeket. Ember vagyok, tévedtem. Sajnálom.

De maradtam, aki voltam!

Hinni szeretném, hogy sokan, nagyon sokan leszünk szombaton a Kossuth téren!

Mendrey László”

A Pedagógusok Szervezete szombatra szervezett tüntetést a Kossuth térre a parlament elé, melyhez többek közt az Oktatói Hálózat is csatlakozott.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon