Aktuális

Iskolabusz balesete Franciaországban – többen meghaltak

Hat középiskolás fiatal meghalt, három ember pedig megsérült csütörtök reggel egy buszbalesetben Franciaországban. Lezuhant építési törmelék okozta a balesetet.

A baleset a nyugat-franciaországi Rochefortnál történt – jelentette a France Info.

Az iskolai kisbusz, melyben 15 utas és 2 sofőr utazott, Oléron szigete és Surgeres gimnáziuma között szállított 16 és 18 év közötti fiatalokat, amikor a hátsó részére rázuhant egy teherszállító járműről leesett fémdarab – mondta Dominique Bussereau, Charente-Maritime megye elnöke, korábbi közlekedési államtitkár.

A buszt vezető sofőr és két fiatal súlyosan megsérült, de nincsenek életveszélyes állapotban. Nyolcan sértetlenül úszták meg a balesetet.

A rendőrök már kihallgatták a busz sofőrjét és a férfit, aki az építési törmeléket szállító kamiont vezette – erről hullott a fémdarab a mellette haladó iskolabuszra, ami a jármű hátsó részen utazó hat fiatal halálát okozta. A rendőrség jelentette: egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt, mielőtt a volánhoz ült.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

François Hollande francia államfő közleményben fejezte ki együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak, és biztosította őket a nemzet szolidaritásáról. A köztársasági elnök ígéretet tett, hogy a tragédia körülményeit kiderítik.

Najat Vallaud Belkacem oktatási és Ségolene Royal közlekedési és környezetvédelmi miniszter jelezte, hogy azonnal a helyszínre indul.

“A kormány minden támogatást megad a rochefort-i baleset áldozatai családjának és osztozik fájdalmukban” – írta a Twitteren Royal.

Egy rochefort-i tornacsarnokban gyászhelyet hoz létre az önkormányzat, ahol a helyszínre érkező hozzátartozók leróhatják kegyeletüket.

A baleset egy nappal azután történt, hogy a Jura-hegységben két gyerek meghalt, három pedig megsérült, amikor az őket szállító jármű a jeges úton megcsúszott, és felborult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top