Aktuális

Hálapénz helyett így segített a kórházon egy roma édesapa

A férfi a Facebookon számolt be arról, hogy kislánya nemrég kórházba került, ahol egészen elkeserítő állapotok uralkodtak. Ő pedig nem pénzzel, hanem a szaktudásával hálálta meg a törődést az orvosoknak.

A történtekről a Roma Sajtóközpont oldaláról értesültünk. Lakatos Norbert kislánya a kistarcsai Flór Ferenc kórházban töltött pár napot. A gyerekkel és édesanyjával is nagyon lelkiismeretesen bántak az orvosok, pedig a kórházi körülmények igen silányak. Az édesapa így írt a történtekről a Facebookon:

“Mind tudjuk, hogy mennyit tanultak, mire doktorrá váltak. Túl vannak terhelve és a megfelelő eszközökkel sincsenek ellátva. A fizetésük meg botrányosan kevés. Gondoltam, értékelem az erőfeszítésüket, és valahogy meghálálom. Én festőként keresem a kenyerem, és amilyen állapotok közt kell dolgozniuk… Na, az kiakasztó!”

“Nem is volt kérdés, mibenvaló lesz a hálám. Felajánlottam hát én is a szakmai tudásom ingyen és bérmentve, hogy igényes környezetben legyenek. Szükség van a segítségre, hogy ezek az emberek (doktorok, ápolók, nőverek) ne veszítsék el hitüket a hivatásukban.”

Íme néhány kép a munkálatokról:

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top