Aktuális

Vonatbaleset Németországban – eddig 9 halott

Kedd reggel frontálisan ütközött két személyszállító vonat Bajorországban. A baleset során eddig kilencen biztosan életüket vesztették, és nagyjából százötvenen megsérültek – közülük ötvenöten súlyosan. Magyar sérültről egyelőre nem tudni.

A baleset Bad Aiblingnál, Münchentől 60 kilométerre délkeleti irányban, a Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon történt. A Meridian vasúttársaság szerelvényei eddig ismeretlen okból rohantak egymásnak az egyvágányos vonalon.

Az eddigi információk szerint a vonatokon többnyire munkába siető emberek ültek, a farsangi szünet miatt gyerekek valószínűleg nem voltak a kocsikban.

MTI/EPA
MTI/EPA

A helyi hírportálok jelentései szerint a vonatok több kocsija kisiklott és felborult, a halálos áldozatok száma bizonytalan. Délben a kilencedik holttestet emelték ki a roncsok közül.

A mentési munkálatokban számos szervezet segédkezik, a német mentők mellett például az osztrák mentők is.

A Bayerische Rundfunk (BR) jelentés szerint 55-en súlyosan, nagyjából százan pedig könnyebben sérültek.
A BR szerint a reggel 7 óra körül történt baleset túlélőit nagyjából 12 órára elszállították a helyszínről, és röviddel dél után megkezdték a kilencedik holttest kiemelését a roncsok közül. A mentés lassan haladt, mert a Mangfall folyó melletti baleseti helyszín nehezen megközelíthető, a sérültek többségét csak mentőhelikopterrel lehetett elszállítani.

Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader
Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader

A felső-bajorországi rendőrség külön telefonvonalat létesített az áldozatok és a sérültek hozzátartozóinak.

A baleset esetleges magyar áldozatairól vagy sérültjeiről a müncheni magyar főkonzulátuson lehet érdeklődni, a megkereséseket rögzítik – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel, és elmondták: a főkonzulátus érdeklődött a rosenheimi illetékes rendőrségnél az esetleges magyar érintettekről, de az elhunytakat, sérülteket még nem azonosították.

A főkonzulátus ügyeleti telefonszáma: + 49 89/962280210 vagy + 49/178 5486 416.

 

Forrás: MTI/EPA/Peter Kneffel
Forrás: MTI/EPA/Peter Kneffel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top