Aktuális

Melegednek a radiátorok a gyöngyöstarjáni iskolában

Nincs hétfőn tanítás a gyöngyöstarjáni iskolában, mert kikapcsolták a gázt. A Klik azt mondja, hogy nem kapott felszólítást, míg a szolgáltatók azt állítják, hogy ők bizony küldtek. Ez történt azóta.

Hétfőre szünnapot rendelt el az iskola igazgatója, Kissné Matin Éva, ő azonban nem nyilatkozhat a kialakult helyzetről, csak a polgármester, Nagy Károly. A gyöngyöstarjáni polgármester  éppen a beszélgetésünk előtt járt az iskolában, és azt mondta, hogy nemcsak a számlák lettek befizetve mostanra, de már a radiátorok is langyosodnak, tehát a szolgáltató visszakapcsolta a gázt. Kedden már biztosan lesz tanítás az iskolában, hiszen reggelig átmelegednek a falak, és a gyerekek nem fognak fázni – mondta el Nagy Károly, Gyöngyöstarján polgármestere az NLCafének. Hogy pontosan mennyi számlával volt elmaradva a Klik, azt ő sem tudja, mert ezekhez az információkhoz nincs hozzáférése.

Nem fizette be a Klik időben a számlát, ezért nincs ma tanítás a gyöngyöstarjáni iskolában

Eddig ilyen nem fordult elő

Mindaddig, amíg az önkormányzat fizette az iskola számláit, soha nem fordult elő elmaradás egyetlen közüzemi számlával sem – hangsúlyozta a polgármester. Arra a kérdésre, hogy a szülők hogyan oldották meg a gyerekek elhelyezését a mai napon, azt válaszolta Nagy Károly, hogy az önkormányzat felajánlotta a gyerekfelügyeletet, de ezt egyetlen család sem kérte, meg tudták oldani máshogyan is.

A Klik azt mondja: nem kapott felszólítást

A Klik, vagyis az intézmény fenntartója köteles fizetni az intézmény számláit, azonban ők azt mondják, hogy nem kaptak felszólítást. Azonban a MET Magyarország gázszolgáltató céget, akiktől a Klik a gázt veszi, és a Tigázt mint a hálózat üzemeltetőjét is megkérdezte az Index.hu, hogy miért nem küldtek felszólítást a Kliknek. Mindkét cég azt nyilatkozta, hogy természetesen értesítették a befizetetlen számlákról a Kliket.

A Klebersberg Intézményfenntartó Központ elismerte az origo.hu-nak, hogy nem fizette be az általános iskola számláját, de azt állították, hogy a szolgáltató nem szólt nekik arról, hogy kikapcsolják a gázt. A kimaradt tanítási napot 2016.február 20-án, egy szombati napon tervezi bepótolni az iskola, közölte a Klik.

Szombaton újabb pedagógusdemonstráció lesz, ahol a tanárok többek között azért is tiltakoznak, mert a Klik nem végzi jól a dolgát mint fenntartó.

Itt olvashatsz többet az iskolákról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top