Aktuális

A diákok fele külföldön tanulna

Egyre kevesebb olyan magyar felvételiző van, aki a tanulmányai teljes idejére itthon maradna. Állami ösztöndíjas képzésre is évről évre kevesebben jelentkeznek.

Tavalyhoz képest duplájára nőtt azok száma, akik a teljes képzést külföldön végeznék el, vagy részképzésben utaznának külföldre – írja a Budapesti Gazdasági Egyetem kutatására hivatkozva az Eduline.

Az egyetem az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 1125 diákot kérdezett meg. A válaszadók mindössze 19 százaléka szeretné a teljes tanulmányi idejét Magyarországon tölteni. A külföldi tanulmányokat tervezők 14 százaléka a teljes képzést külhonban szeretné elvégezni, 53 százalékuk pedig részképzéssel, például ösztöndíjjal tanulna külföldön.

Hazai, állami ösztöndíjas képzésre évről évre kevesebben akarnak jelentkezni, idén a felvételizők 72 százaléka. Az önköltséges képzést három évvel ezelőtt még csak 13 százalék célozta meg, idén azonban ez az arány már 28 százalék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top