Aktuális

Hosszú Katinka ismét a világ legjobb női úszója lett

Akárcsak egy évvel korábban, 2015-ben is Hosszú Katinka érdemelte ki a világ legjobb női úszójának járó elismerést a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél (FINA).

Hosszú Katinka – aki élete legjobbját úszta 200 vegyesen – az amerikai Katie Ledeckyt és a svéd Sarah Sjöströmöt megelőzve nyerte meg a pontversenyt. A Vasas 26 éves klasszisa a múlt év fő versenyén, a kazanyi nagymedencés világbajnokságon 200 és 400 méter vegyesen diadalmaskodott, előbbi távon világcsúccsal győzött, emellett 200 méter háton harmadik lett.

Mekkora megtiszteltetés! Még a mai napig is hihetetlen számomra, hogy FINA a világon az év legjobb női úszójának vá…

Posted by Katinka Hosszu on Sunday, January 31, 2016

A férfiak mezőnyében az Év férfi sportolójának választott Cseh László, aki Kazanyban pillangóúszásban három távon három különböző érmet nyert – az aranyat 200 méteren –, a második helyen végzett Mitch Larkin mögött. Az ausztrál úszó 100 és 200 méter háton lett világbajnok. A FINA gáláján ugyanakkor egyikük sem vett részt, mivel Luxemburgban versenyeztek. Szántó Éva, a jövő évi vb szervezőbizottságának ügyvezető igazgatója vette át Hosszú díját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top