Aktuális

Szabadlábon vannak a kislányukat sanyargató kislétai szülők

Egyelőre nem emeltek vádat a kislétai szülők ellen, akik egy éven át a kamrában tartották fogva 11 éves kislányukat.

Továbbra is szabadlábon védekezhet a tavaly áprilisban nagy port felverő kislétai gyermekbántalmazás két gyanúsítottja – tudta meg a Magyar Nemzet. A Nyírbátori Járási Ügyészség úgy ítélte meg, hogy az ügy még nem alkalmas vádemelésre, mert nincs még kellően felderítve.

A lap információi szerint a nyomozást március 24-ig meghosszabbították, újabb tanúkat hallgatnak ki. A szülők, akiket 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, illetve kiskorú veszélyeztetésének bűntettével gyanúsítanak, addig szabadlábon védekezhetnek.

Mint ismeretes, egy fűtetlen, két négyzetméteres, világítás nélküli kamrában tartotta fogva kislányát egy ötgyerekes kislétai házaspár. Az embertelen körülmények között tartott kislány sorsa úgy derült ki, hogy április 13-án a helyiség egyetlen, apró ablakán át a gyerek vízért könyörgött, ezt hallotta meg egy falubeli. Egy másfél literes palackot akart adni a lánynak, de a gyerek azt nem fogadta el, mert nem akarta, hogy az anyja rájöjjön, hogy szóba állt valakivel. Ő értesítette a családvédelmi szolgálatot, ők a rendőröket, akik a munkahelyén keresték meg az apát. A 37 éves K. István nem tagadta, hogyaz ötgyermekes kislétai házaspár zárva tartják a lányt, hogy ne tegyen kárt se magában, se a lakásban.

A kislányt és testvéreit még tavaly áprilisban gyermekvédelmi központban, illetve nevelőszülőknél helyezték el. A Magyar Nemzet érdeklődésére, hogy volt-e azóta probléma a kislánnyal, a Kislétai Gyermekjóléti Szolgálat a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott tájékoztatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top