Aktuális

Újabb 3400 közalkalmazottat akarnak elbocsátani

Az álláshelyeket június 1-étől akarják megszüntetni, az éppen a köztisztviselők napja.

Idén július 1-jétől a kormány tervei szerint a járási és megyei kormányhivatalok álláshelyeinek 10 százalékát szüntetik meg – értesült a Magyar Nemzet. A járási hivatalokban 16.800-an, megyei szinten pedig 17 ezren dolgoznak, a 10 százalékos csökkentés tehát majdnem 3400 ember elbocsátásával járna, épp a köztisztviselők napjára időzítve – mondta el a lapnak Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára.

Újabb 3400 közalkalmazottat akarnak elbocsájtani

A szakember szerint ezt részben az üres álláshelyek megszüntetésével akarja elérni a kormány, hiszen négy éve létszámstop van a hivatalokban, a nyugdíjba vonulók helyett sem vettek fel új embereket. A szakszervezeti vezető úgy látja: a szférában jelentős munkaerőhiány alakult ki, részben az alacsony keresetek, részben a létszámstop miatt, így inkább az üres álláshelyek betöltésére lenne szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top