Aktuális

Szembeszállt támadójával a dán lány, megbüntetik

A fiatal dán lány paprikasprayvel kergette el a rá támadó menekültet. Hiba volt.

A Dánia déli részén lévő Sonderborghusban múlt szerdán este tízkor egy tizenhét éves lányt támadott meg egy barna bőrű férfi. Az illető megpróbálta letépni a lány ruháját, aki védekezésül lefújta a nála lévő paprikasprayvel. A támadó elszaladt, majd jelentették az esetet a rendőrségnek.

Dán rendőrnő paprikasprével - kiverte a biztosítékot a büntetés
Dán rendőrnő paprikasprayvel – kiverte a biztosítékot a büntetés

Akik ezután nemcsak a támadó után kezdtek nyomozni, hanem a lányt is meg akarják büntetni, mivel Dániában a paprikaspray használatáért akár háromhavi börtönt is kioszthatnak. Knud Kirsten, a sonderborgi rendőrség illetékese szerint mivel a paprikaspray használata és birtoklása egyaránt illegális az országban, így a lány büntetésre számíthat – írja a tvsyd.dk

 A lány börtönre azért nem, “csupán” tizenhétezer forintnak megfelelő dán koronás bírságra számíthat, ám a döntés így is hatalmas felháborodást váltott ki országszerte. A büntetést már össze is dobták számára egy televíziós gyűjtés keretében.

Mióta Sonderborgban 400 fős migránsbefogadó állomást nyitottak, sajnos megszaporodtak a nők elleni támadások.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top