Aktuális

Magyar idegenlégiós halt meg az Alpokban

Meghalt az a magyar idegenlégiós katona, akit egy héttel ezelőtt a francia Alpokban több társával együtt elsodort a lezúduló lavina.

A francia hadsereg közleményében tájékoztatott a 23 éves nőtlen férfi haláláról, aki valamivel több mint egy éve szolgált az Idegenlégiónál.

A baleset közel kétezer méteres magasságban, Valfréjus-nél történt, amikor a katonák a sípályákon kívüli területen gyakorlatoztak. Az Idegenlégióhoz tartozó 52 fős csoportból a hógörgeteg 13 síelő katonát sodort el, közülük öten – egy francia, egy olasz, egy nepáli, egy moldvai és egy albán állampolgár – azonnal meghaltak. A magyar katonát súlyos sérülésekkel szállították kórházba, életét sajnos nem tudták megmenteni. A szerencsétlenségben négyen könnyebben sérültek.

A Francia Idegenlégió katonái hegyvidéki hadgyakorlaton vettek részt közvetlenül azelőtt, hogy bevetésre indultak volna. A francia hatóságok vizsgálatot indítottak az Alpokban történt baleset körülményeinek tisztázására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top